Меню сайту |
|
|
Категорії розділу |
|
|
Міні-чат |
|
|
|
Чому «скляніють» яблука?
Садівникові на замітку
Інколи яблука стають склоподібними і псуються. Чому це відбувається? Таке питання цікавить багатьох садівників, які часто стикаються із цим фізіологічним захворюванням плодів при черговій перевірці сховища. Це захворювання називається наливом плодів (склоподібність). Воно проявляється ще на дереві до дозрівання яблук. Плоди, уражені склоподібністю, стають важчими і міцнішими від звичайних, їх смак погіршується.
Причина хвороби — недотримання вимог агротехніки, наприклад, надмірний полив. Захворювання викликається порушенням обміну речовин дерева. Спочатку на плодах з’являються великі напівпрозорі плями зеленого чи бурого кольору. На зрізі яблука пляма має водянистий склоподібний вигляд. При зберіганні слабкий налив може зникнути, а сильний спочатку сприяє побурінню, потім — розпаданню м’якоті.
Ще одна причина того, що яблука стають начебто скляними, — нестача кальцію. До речі, значною мірою пошкоджуються великі плоди. Тому в період дозрівання і перед збиранням врожаю (серпень-вересень) слід проводити позакореневе підживлення по листю — 0,8-відсотковим розчином хлористого кальцію або спеціальними хелатними добривами типу еколист-монокальцій, цеовіт-моно (Са). Потрібно так само знати, що є сорти яблунь, котрі особливо гостро реагують на нестачу кальцію в грунті, — це Пепінка золотиста, Папіровка, Перлина Києва, Мекінтош, Циганочка, Антонівка звичайна. Прояв хвороби можливий і при зберіганні плодів за високої температури повітря та низької вологості.
|
Категорія: Для садівника | Додав: maluyserg (21.04.2011)
|
Переглядів: 1029
| Рейтинг: 0.0/0 |
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі. [ Реєстрація | Вхід ]
|
|
Погода |
|
|
Радіо онлайн |
Яскраве радіо
Радіо в тестовому режимі, якщо вам сподобалось це радіо сповістіть в чаті |
|
Профіль |
|
|
Випадкові фото |
|
|
3D Хмарка тегів |
|
|
Наше опитування |
|
|
Статистика |
Сьогодні відвідали
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
|